top of page

ATLIKĖJAI

RUTA MUR.jpg

RŪTA MUR

Rūta MUR - stipraus balso dainininkė ir muzikos kūrėja, New Nostalgia žanro atstovė Lietuvoje.

Atlikėja žavisi 80-ųjų estetika ir nevengia klajonių melancholijoje ir portugališkajame saudade (stiprus, mylimo žmogaus ar praeities įvykio, ilgesys). Sakoma, kad Rūtos MUR muzika nukelia į paslaptingas, seniai pamirštas, o gal dar net nepažintas, savasties gilumas. Jose glūdi jauni atsiminimai, jautrios pažintys su meile ir šilto, vasaros vakaro vaizdinys, kuriame liūdnas vėjas švelniai primena, kad niekada nebus gana to jausmo, kuris žmogų su kitu, ištinka tik kartą.

KOSMIC.jpg

KOZMIK PACANY

Grupė „Kozmik pacany” apie save: “Išsiskleidėm iš tyro ir geltono saulės trynio, iškart su "siemkem" rankose. Buvom išnešioti kosmoso vėjų ir nebeparpūsti atgal... Esam Pacany. Esam Kozmik. Esam viską jungiančio galaktinio vaifajaus dalis, taip pat kaip ir tu. Aš ir tu, mes visi kartu!"

Grupės „Kozmik pacany“ sudėtis:
Gabija Baužaitė – vokalas;
Matas Ričkus – elektrinė gitara ir pritariantysis vokalas;
Lukas Pocius – saksofonai ir klavišiniai;
Gabrielius Rimeika – bosinė gitara;
Dovydas Stoškus – mušamieji.

Paklausykite: https://www.youtube.com/watch?v=EszQZdfx3gQ

VERY COOL PEOPLE [LV].jpg

VERY COOL PEOPLE 

Pradėsime nuo kaimynų ir gerų bičiulių iš Latvijos. Pernai turėjome galingą būrį užsienio svečių, šiemet - branginsime artimiausius kaimynus ir pristatome latvių grupę “Very Cool People”.

“Very Cool People” – džiazo-fanko grupė, susibūrusi 2007 metais Rygoje ir turinti didžiulę sceninę patirtį. Jie groja taip, kad kuo daugiau žmonių pamėgtų jų muziką ir gal net užsinorėtų grįžti į šokių aikšteles. Grupė išleido jau šešis albumus ir visi jie puikiai įvertinti tiek ekspertų, tiek klausytojų.

Grupės “Very Cool People” YouTube kanalas:

https://www.youtube.com/user/ccmpdcsm

Grupės “Very Cool People” svetainė:

http://www.verycoolpeople.org/

DARGANA.jpg

DARGANA

"Dargana" – grupė, derinanti neo-soul ir jazz sąskambius. Grupės nariai savo kuriama muzika kviečia visus jos klausytojus kartu leistis į bendrą patirtį: „Kai lietus nuplauna, tai, kas tave neramino, telieka giliai įkvėpti ir įsiklausyti atgarsio minčių, atsiduodant darganotam grūvui".

Paklausykite: https://www.youtube.com/watch?v=E4caOZ14fx8

GINGAS.jpg

GIN’GAS

Grupė „Gin’Gas“ vienokia ar kitokia sudėtimi muzikuoja jau daugiau kaip 28 metus ir prieš keturis metus išleido ilgai lauktą jau pilnametį trečiąjį albumą „O kas, jeigu aš?“. Albumas, kur lietuvių kalba įgauna šviežią ritmišką formą, skiriamas visiems gyvo funk, soul, džiazo muzikos gerbėjams bei tiems, kurie jo taip ir nesulaukė savo laiku...

Grupėje „Gin‘Gas“ susivienijo soul muzikos atlikėjai iš Šiaulių, Vilniaus, Klaipėdos ir Panevėžio. Šiuo metu pagrindinėje grupės sudėtyje yra net 11 muzikantų iš visos Lietuvos, grojančių tik gyvai.

„Šis albumas – tai paveldas, be kurio neįmanoma suprasti ir šiuolaikinės elektroninės šokių muzikos, naudojančios funk ritmikos semplus ir rifus kaip pradą, kuris praturtina ne tik E-prodiuserių kuriamą produktą, bet ir rmx'uotojų fantazijas, kurių rasite ir šiame albume“, – atkreipia dėmesį grupės lyderis Remigijus Ruokis.

Grupės sudėtis:
grupės frontmenas vokalistas MC ir situacijų generatorius bei valdytojas, nesikeičiantis ir visada „besikeičiantis“ – Remigijus „Funkit“ Ruokis,
Remigijaus dešinioji ranka, aksominio balso valdovė – Agnė Michalenkovaitė,
SkrajojantisO, būgnininkas – ekspresyvusis Kasparas Petkus,
bosininkas – ritmo ir harmonijos mašina – Paulius Rūkas,
klavišininkas – preciziškasis Vitolis Tenkešas Žukas,
saksofonininkas – karštasis Arūnas Viduolis, t
rimitininkas – temperamentingasis Dmitrijus Levencovas,
trombonininkas – techniškasis Valdas Surdokas,
gitaristas – sprogstantis universalas Vykintas „Vykis“ Jasaitis… Ir kartais savas garso operatorius tokiai gang…

Dainius Pulauskas group.jpg

DAINIUS PULAUSKAS GROUP

Dainiaus Pulausko grupė - vienas reikšmingiausių ir aktyviausių Lietuvos džiazo kolektyvų, savotiški Lietuvos džiazo ambasadoriai. „D. Pulausko unikalus sekstetas savo muzika užsitikrina išskirtinę vietą progresyvaus Europos „fusion“ džiazo scenoje“ - rašė kritikas Jan Patterson
Allaboutjazz.com“ tinklapyje.

Dainiaus Pulausko grupės pradžia - 1996 m. Birštono džiazo festivalyje. 1997 m. išleido debiutinį albumą "Penetration".

D. Pulausko grupė per rekordiškai trumpą laiką tapo vienu
ryškiausių Lietuvos džiazo kolektyvų. Per savo gyvavimo metus grupė dalyvavo daugiau kaip 160-tyje prestižinių
Europos, Azijos, Afrikos ir Šiaurės Amerikos džiazo festivalių.

Keymono.jpg

KEYMONO

Energija, pozityvumas, įkvėpimas, meilė – pagrindiniai grupės „Keymono“ kūrybos ingredientai. Tai pagrindas, ant kurio „Keymono“ šeima stato savo filosofija paremtą muziką. Prieš 15 metų trimitininkas Aurimas ir saksofonistas Alvydas davė pradžią unikaliai muzikinei kelionei, kuri, prie bendraminčių prisijungus ritmo atnešusiam Mariui ir išskirtinio vokalo savininkei Daivai, atvedė grupę į „Keymono“. Taip, kaip metams bėgant jie kito nuo bendraminčių būrelio iki vienos šeimos, taip kito ir jų skambesys, požiūris į kūrybą.

Šiandien „Keymono“ – ne tik Lietuvoje, tačiau ir visame pasaulyje pripažinta bei apdovanota grupė, po ilgų ieškojimų grojanti šiltą ir jaukų elektroninį soulą.

Veronika ChiChi.jpg

VERONIKA CHICHI

Veronika ChiChi - publikos pamėgta, šarminga ir ambicinga džiazo vokalo meistrė. Pernai pristatė savo tarptautinio kvarteto debiutinį albumą - “Singer of a 1000 faces”. Ji yra aktyvi džiazo scenos dalyvė, nuolat koncertuojanti su savo kvartetu, retro svingo vokaliniu trio “The Ditties”, duetu su D. Golovanovu, taip pat koncertavo daugelyje Europos šalių bei JAV, Kinijoje ir Rusijoje su šiuolaikine opera "Geros Dienos!” ir kitais projektais.

“Singer of a 1000 faces” - tai tikro džiazo albumas, kuriame Veronika ne tik atskleidžia tūkstantį savo, kaip džiazo vokalistės, veidų, bet ir pasirodo kaip brandi kūrinių autorė ir stipri kvarteto lyderė. Surinkusi vienus geriausių savo kartos džiazo atlikėjų - fortepijono virtuozą Dmitrijų Golovanovą, ilgus metus Amsterdame rezidavusį Augustą Baroną ir Latvijos kontraboso talentą Janis Rubiks - ji surado tobulai tarpusavyje derančių muzikantų kombinaciją. Apie tai byloja ir faktas, kad daugumą albumo kūrinių buvo įrašyti iš pirmo dublio. Lengvumas ir polėkis, drąsa ir žaismingumas persmelkia viso albumo muziką, nepriklausomai ar tai būtų Veronikos autoriniai kūriniai, ar meistriškai interpretuojami džiazo standartai, o pačios Veronikos balsas paliečia visas kūno ir sielos “stygas”.

Paklausykite: https://www.youtube.com/watch?v=EAvcUQa8Z1s

https://www.youtube.com/watch?v=Rp1NYmNAluo

Marijus Aleksa MAPS.jpg

MARIJUS ALEKSA MAPS

Marijus Aleksa MAPS groja trys muzikantai – Marijus Aleksa (būgnai, elektronika), Alvydas Mačiulskas (klavišiniai, elektronika), Gediminas Mačiulskis (perkusija).
Marijus Aleksa – vienas geriausių būgnininkų Lietuvoje. Gyvendamas Londone, Marijus aktyviai dalyvavo koncertuose ir festivaliuose daugiau nei 40 šalių kartu su tokiomis džiazo muzikos žvaigždėmis kaip Keyon Harold, China Moses, Dennis Rollins, Femi Temowo, Joe Armon Jones, Ashley Henry bei „Grammy“ laimėtoju Bill Laurance. 2018-tais grojo kartu su Gilles Peterson’s All Star Band. Taip pat yra grojęs ir su tarptautinėmis pop muzikos žvaigždėmis – „All Saints“, „Blue“, Maverick Sabre ir Maysa Leak.
2018-tais metais, kaip grupės lyderis ir prodiuseris, išleido savo pirmąjį muzikos albumą pavadinimu „Maps“. Kūriniai iš šio albumo skamba „BBC1 Radio“, o vinilo plokštelė jau yra pristatoma didžiausiose Europos sostinėse ir Australijoje.

PASVALYS.jpg

PASVALIO MUZIKOS MOKYKLOS KOLEKTYVAS „SMALL BIG-BAND“

Pasvalio muzikos mokyklos kolektyvas „Small Big-Band“, vadovaujamas Arūno Viduolio, jau porą metų aktyviai dalyvauja gimtojo regiono ir Lietuvos muzikinėje veikloje. Muzikantai susibūrė mokyklos pučiamųjų instrumentų skyriuje, vėliau prie jų prisijungė keletas entuziastingų mokytojų. „Small Big-Band“ kasmet rengia naujas programas, organizuoja vasaros stovyklas, koncertus.

2019 metais dalyvavo tarptautiniame konkurse-festivalyje,,Jazz Fontanas 2019'' Panevėžyje, big band ir jazz orkestrų kategorijoje iškovojo II vietą.

Jaunas, ambicingas kolektyvas, grojantis nuo swing iki fusion stiliaus aranžuočių, nepalieka abejingų klausytojų.

Dalyviai:

1. Gabrielius Gribauskas - altinis saksofonas.
2. Antanas Bitinas - altinis saksofonas.
3. Titas Štuopinis - altinis saksofonas.
4. Adomas Bernotas - tenorinis saksofonas.
5. Danielius Bernotas- tenorinis saksofonas.
6. Kristupas Čeponas - baritoninis saksofonas.
7. Tadas Gruzdas - trimitas.
8. Nerijus Jakštonis - trimitas.
9. Vytautas Bičkauskas - trombonas
10. Andrius Gudas-trombonas
11. Danielius Taškevičius - fortepijonas.
12. Valdas Rodžius - bosinė gitara.
13. Pranas Bitinas - mušamieji.
14. Arūnas Viduolis - sopraninis saksofonas,vadovas.

Leonardas Pilkauskas.jpg

LEONARDAS PILKAUSKAS - RE: MUZIKA KURI GIMĖ VAKAR

"RE: Muzika Kuri Gimė Vakar" ...bet kaip niekad gyva šiandien. Ji dainuoja ir šneka, užgauna stygas ir džiugina širdis, bėga klavišais ir kviečia pokalbiui.

"Re: Muzika Kuri Gimė Vakar" sudėtis:

Kotryna Janutaitė - vokalas (Lietuva);

Leonardas Pilkauskas - saksofonas/aranžuotės (Lietuva);

Donatas Bielunskis - bosinė gitara (Nyderlandai);

Domantas Razmus - būgnai (Lietuva);

Domas Žeromskas - klavišiniai (JAV).

Ansamblis "RE: Muzika Kuri Gimė Vakar" - svajinga, poetiška geriausių XX amžiaus lietuvių kompozitorių darbų reinkarnacija drąsiomis šiandieninio džiazo nuotaikomis. Penki naujosios džiazo kartos atstovai nostalgiškoms melodijoms suteikė šiuolaikišką aranžuotę. Antra jaunyste greta kitų kūrinių džiaugiasi daugelio pamilti "Elektrėnų žiburiai", svajingoji "Žvaigždutė", klausytojų ir šiandien niūniuojamos dainos "Pamiršk mane" bei "Oi, motinėle!".

2012 metų pavasarį gimęs ansamblis spėjo išleisti debiutinį albumą tokiu pačiu pavadinimu. Albume sutūpė naujai suskambusios aštuonios žinomos XX amžiaus lietuvių kompozitorių dainos.

Naujienos facebook paskyroje:

Re: Muzika, kuri gimė vakar

Albumas (2012 m.): https://soundcloud.com/remuzikakurigimevakar

Castor Stetson.jpg

CASTOR STETSON

"Castor Stetson" – profesionalių muzikantų grupė, vedama gitaristo/kompozitoriaus Deimanto Balio. Kolektyvo programoje atliekamos vien tik originalios kompozicijos, kuriose pinasi tarpusavyje įvairūs muzikiniai stiliai, papildyti modernios džiazo kalbos elementais.
2019-ieji metai grupei buvo palankiausi – surengtas pirmasis koncertų turas po Baltijos šalis ir išleistas debiutinis albumas „Captured Music“.
Grupės sudėtis:
Deimantas Balys - gitara;
Arnas Mikalkėnas - klavišiniai;
Kazimieras Jušinskas - saksofonai;
Vainius Indriūnas - bosinė gitara;
Domantas Razmus - būgnai.
"Castor Stetson" atlieka įvairią muziką - modern jazz, crossover jazz, improvisational music, contemporary jazz, experimental jazz, fusion.

TAURAGĖS ORKESTRAS.jpg

TAURAGĖS KULTŪROS CENTRO JAUNIMO DŽIAZO ORKESTRAS

Tauragės kultūros centro jaunimo džiazo orkestras – gabių, talentingų, aktyvių mokinių ir mokytojų būrys, kurį vienija meilė džiazui. Koncerto klausytojai išgirs jaunųjų instrumentalistų improvizacijas ir vokalinius kūrinius džiazo stiliuje, pakeliaus po džiazo pasaulį, kur skamba pašėlę ritmai ir išraiškingos melodijos.

Tauragės kultūros centro džiazo orkestras susikūrė prieš tris metus. Jaunieji atlikėjai klasikinio džiazo bei šiuolaikinių aranžuočių vokaliniais ir instrumentiniais kūriniais aktyviai įsilieja į Tauragėje organizuojamas šventes, rajoninius, tarptautinius festivalius.

Orkestrui vadovauja ir vokalistus ugdo Arūnas Rakevičius, fleitistus ir saksofonistus ruošia Jurgita Stažienė, akordeonais groja Tomo Altaravičiaus ugdytiniai. Į orkestrantų gretas sėkmingai įsiliejo ir Inesos Altaravičienės paruoštas klavišiniais muzikos instrumentais grojantis jaunimas. Prie programos prisijungė ir Vlado Žičkaus vadovaujama trombonininkų grupė.

Orkestro atlikėjai ne tik mokosi groti, aktyviai koncertuoja, bet ir supranta, kiek daug džiazo muzikoje slypinčių dalykų, suvokia, kiek svarbu sujungti techniką, protą, jausmus ir žinias. Atsakingai besiruošiantis, repetuojantis kolektyvas koncertų metu demonstruoja puikų rezultatą. Groti džiazo kompozicijas jaunimą paskatino jau tradiciniu tapęs Tauragės džiazo festivalis.

Paklausykite: https://www.facebook.com/tauragejazz/videos/2595401757366336/
https://www.facebook.com/tauragejazz/videos/3265412286848944/

2020 METŲ ATLIKĖJAI: Activities
bottom of page